newsPublicera egna inlägg!

Fr.o.m. 2013-07-17 kan du som medlem i föreningen publicera egna inlägg under "Aktuellt". En ny rubrik "Skapa Aktuellt" dyker upp efter att du loggat in under "Aktuellt". Följ instruktionerna och publicera!
Vid eventuella frågor kontakta info@orlforum.se

Aktualiteter

news Lägga till en aktualitet! 
För att lägga till en aktualitet ber vi dig maila din nyhet och eventuella bilagor, länkar m.m. till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.så kommer den att publiceras på denna sida inom 24 timmar. Ange vilken tidsperiod du vill att nyheten skall vara publicera

 

arrow 2013-05-13 SRS 20 år
Varmt välkomna till året SRS möte som i år firar 20 år! Årets tema om framröstades vid förra årets möte är ”Diagnostik, nya tekniker och behandlingsmetoder i näsa&bihåla”.
Årets möte hålls enligt tradition på Gothia Towers. Var och en ringer själv och bokar hotellrum på Gothia Towers hotell p te 031-7088810, ange bokningsnummer SVR 190913 senast den 19e augusti.
Inbjudan + program
arrow 2013-05-13 Svenskt Sällskap för Huvud- och Halskirurgi ha möte i höst:
Tidpunkt: 19-20 september 2013
Plats: Öronklinikens föreläsningssal, Karolinska Universitetssjukhuset , Solna.
Inbjudan
arrow 2013-04-03 Felaktigt påstående i SVT:s "Fråga Doktorn" Brev
arrow 2013-03-14 Öppet brev till medlemmarna i Svensk förening för otorhinolaryngologi, huvud- och halskirurgi med anledning av det långvariga leveransavbrottet för Terracortril med Polymyxin B

Sändningen av den stora förpackningen (15 ml) av Terracortril med Polymyxin B ögon och örondroppar anländer Sverige i nästa vecka.
Nästan 35 000 förpackningar lämnade fabriken förra fredagen.
5ml förpackningen finns, som tidigare meddelats, att tillgå sedan förra veckan.
 
Vi vill även passa på att meddela, i ambitionen att vara mer transparant, att Pfizer har fortsatta problem med Chloromycetin.
Det kommer dessvärre vara fortsatt osäker tillgång under våren med osäkra, oregelbundna leveranser.
Vad gäller Chloromycetin ögon och öronsalva har all vara som producerats under 2013 har inte nått initiala kvalitetsparametrar. Fabriken arbetar på att finna en lösning, men har inte meddelat något nytt datum.
Gällande dropparna så har även dessa försenats, från april till maj. Nuvarande lager av dropparna räcker ca 1 vecka till.
Pfizer ber om ursäkt för det besvär detta orsakar vård och patient.

Pfizer AB
Brev
arrow 2013-03-12
Vid fredagens nationella verksamhetschefsmöte i Stocholm beslutades om en långtidsplanering för Webbutbildningen. Schema för alla kliniker bifogas tillsammans med information från Webbutbildningens projektledare Anton Bohman.
  1. Kliniken som är ansvarig för ett datum behöver inte nödvändigtvis hålla föreläsningen själv men måste se till någon gör det.
  2. Byte av datum sker mellan klinikerna, inte via webgruppen.
  3. I första fasen ansvarar vi i webgruppen för att det finns en moderator till varje datum, (om schemat fungerar kommer även det ansvaret att läggas på ansvarig klinik).
  4. Viktningen är utifrån universitetssjukhus-länsjukhus-mindre länsjukhus/länsdelssjukhus, universitetsjukhusen har flest datum att vara ansvarig för.
  5. Motiveringen till att införa schemat är framför allt att det blir svårare att förmå klinikerna att hålla föreläsningar och att det varit webgruppens intention att överföra mer av ansvaret på klinikerna sedan flera år
Maila eller ring om du hittar något konstigt i schemat.
 
Mvh
Anton Bohman
Schema
arrow 2013-03-06 Yttrande till Socialstyrelsen från Svensk Förening för Otorinolaryngologi, Huvud och Halskirurgi SFOHH angående Audiologin som ny basspecialitet. Yttrande